JAAP OVERDEVEST - Wie we zijn
18150
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18150,nl-NL,bridge-core-2.9.7,qode-page-transition-enabled,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Jaap Overdevest Aanneming & Realisering Bv

Gevestigd in Haarlem, Nederland.

 

Wij zijn een gecertificeerd restauratie bedrijf!

Onder restauratie verstaan wij het opknappen en in vroegere toestand terugbrengen van een monument of onderdelen ervan.

Bij het werken aan monumenten draait alles om ouderwets vakmanschap, kennis van bouwstijlen, respect voor historische materialen, beheersing van oude en nieuwe restauratietechnieken én efficiënt werken.

Want: Monumenten bestaan uit historische constructies, materialen en afwerkingen die sterk afwijken van nieuwbouw.

Met onze monumenten gaan we zorgvuldig om. Daarom verkeren veel monumenten in goede staat. Om dit zo te houden, moeten gespecialiseerde bedrijven de onderhouds- en restauratiewerkzaamheden verrichten.

Restauratie-bouwbedrijven of gespecialiseerde (hoofd)aannemers die werken volgens de beoordelingsrichtlijn BRL 3000 hebben hiervoor de kennis en de ervaring in huis.

Is uw pand een monument?

klik hier

Is uw pand deel van Beschermd Stadsgezicht?

klik hier

Vergunning nodig?

Klik hier

De geschiedenis van het bedrijf

30 jaar bouwen

1985

In 1985 kreeg ik, Jaap Overdevest, de kans om dit werk te ontdekken in mijn vaders bouwbedrijf.

1992

In 1992 start ik mijn eigen bouwbedrijf. Dit jaar vergroten we onze kennis en vaardigheid in het restaureren van monumenten.

2017

25-jarig jubileum! We kunnen met trots terugkijken op de succesvolle realisatie van vele bouw- en restauratieprojecten.

2022

Mijlpaal! In december vieren wij ons 30-jarig jubileum!

Certificering

De ERM is opgericht om de kwaliteit van het restaureren van monumenten op een breed gedragen kwaliteitsniveau te brengen en te houden. Hier hoort het verduurzamen van de monumenten ook zeker bij!

“Met zoveel ingrepen als noodzakelijk is, maar zo weinig als mogelijk.”

Klik hier, voor de leden in Nederland. Wij zijn de enige in regio Haarlem!

Klik hier, voor ons certificaat.

Wij zijn VCA** gecertificeerd. Dit certificaat dien je te hebben als hoofdaannemer en zegt wat over de kwaliteit van de veiligheid, gezondheid en het milieu op de werkvloer. Maar ook over de structuur van beleid, organisatie en verbetermanagement van het bedrijf.

Bouwend Nederland verenigt, verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven. Dit doen ze aan de hand van drie kerntaken: belangenbehartiging, brancheontwikkeling en ledenservice.

De Vakgroep Restauratie waarborgt onder andere ambachtelijk vakmanschap door middel van onderwijs.

De Vakgroep Restauratie kent de partijen die in de erfgoedsector actief zijn en treedt graag op als de verbindende factor tussen deze partijen.

 

De opleiding “Bouwhistorie en restauratie” afgerond door Jaap Overdevest.

Wij zijn een Erkend Leerbedrijf!

De Vakgroep ijvert niet alleen behoud van erfgoed maar ook van behoud van goed restauratie onderwijs.

Om vakkundig te restaureren, zijn immers ambachtslieden nodig: timmerlieden, metselaars, voegers, steenhouwers, leidekkers, smeden, et cetera.

De restauratiebouwbedrijven van de Vakgroep Restauratie werken nauw samen met opleidingsinstituten zodat de vakkennis over de verschillende ambachten wordt doorgegeven aan nieuwe generaties. De Vakgroepleden zijn vaak ook Erkend Leerbedrijf. Ze leiden leerlingen op en investeren in de ontwikkeling van de vaklieden.

In de restauratie ben je namelijk nooit uitgeleerd!